piątek, 25 marca 2016

Zajączek wielkanocny na słodko



Święta to taki piękny okres. W dodatku te wielkanocne są szczególne. A jak to w święta bywa na naszych stołach goszczą przeróżne pyszności. Ja postanowiłam zrobić moje ulubione ciasto tylko w troszkę kreatywniejszej wersji. Kto nie kocha owoców na biszkopcie pokrytym  pysznym kremem maślanym i okruszone kokosem.













Przepis TUTAJ na biszkopt i krem maślany.


No to teraz jak wykonać zajączka:

Przekroić biszkopt na pół
wysmarować kremem maślanym jedna połówkę
poukładać owoce
złożyć razem 
wyciąć trójkąt 
wycięty trójkąt przełożyć na tył (tworzy się ogonek)
posmarować cale ciasto kremem
posypać kokosem


z drażetek zrobić oczy i nos
z lukrecji wąsy 
uszy z papieru 

zielonym barwnikiem zabarwic kokos i wysypać nim resztę podstawki na której będzie leżał królik (mamy trawkę)





 Niestety na konsumpcję muszę jeszcze poczekać dwa dni  ale dam znać jak wyszło. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Za każdy komentarz bardzo dziękuję!
Odwiedzam blogi każdego z was jeśli zostawiacie po sobie ślad w komentarzach!

Jeśli twój komentarz się nie pojawił oznacza to że przekroczył pewien poziom który nie jest akceptowany na tym blogu. Akceptuje tylko konstruktywną krytykę a nie żadne hejty!

PODOBNE POSTY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...